Σειρά έξι αυτοτελών διαδικτυακών εργαστηρίων για γονείς – «Η εξέλιξή μας ως άνθρωποι και ως γονείς»
Η εξέλιξη μας ως άνθρωποι και ως γονείς είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό, αφού μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούμε να εξελίξουμε την επικοινωνία με τα παιδιά μας και να συμβάλουμε στην ευτυχία της οικογένειας μας.
Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης παρουσιάζουν μία σειρά έξι αυτοτελών διαδικτυακών εργαστηρίων με τίτλο «Η εξέλιξή μας ως άνθρωποι και ως γονείς».
Στόχος των εργαστηρίων είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, της κατανόησης και της καλής συνεργασίας μεταξύ των μελών της οικογένειας καθώς και η επίτευξη ουσιαστικής διασύνδεσης με τα παιδιά μας.
Η σειρά αποτελείται από 6 διαδικτυακά εργαστήρια με αυτοτελή χαρακτήρα. Το πρώτο εργαστήριο θα αρχίσει στις 10 Φεβρουαρίου 2021, στις 17.00 με 19.00 και τα υπόλοιπα θα γίνονται κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα. Η σειρά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Μαρτίου 2021, όπως φαίνεται πιο κάτω.
# 1 Η επικοινωνία στην οικογένεια (10 Φεβρουαρίου)
# 2 Κατανοώντας τους έφηβους (17 Φεβρουαρίου)
# 3 Επικοινωνώ σωστά με το έφηβο παιδί μου (24 Φεβρουαρίου)
# 4 Το δύσκολο παιδί και πώς να το χειριστείς-Όρια (3 Μαρτίου)
# 5 Εξάρτηση στον κόσμο των εφήβων: Παράνομες ουσίες, διαδίκτυο και ηλεκτρονικά παιχνίδια (10 Μαρτίου)
#6 Πώς να αυξήσεις τις γονεϊκές σου δεξιότητες (23 Μαρτίου, στις 19:00) ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Την επιστημονική ευθύνη των εργαστηρίων έχει η ομάδα ψυχολόγων του προγράμματος «Μικρή Άρκτος» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Το πρόγραμμα «Μικρή Άρκτος» του Οργανισμού Νεολαίας λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και χρόνια προσφέροντας βιωματικά εργαστήρια σε νέους και νέες σε όλη την Κύπρο. Οι νέοι που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να αναδείξουν τις προσωπικές τους ικανότητες και δεξιότητες, να εντοπίσουν και να διορθώσουν τυχόν αδυναμίες, να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και να αναζητήσουν λύσεις για αυτά που τους απασχολούν.
Για τη συμμετοχή στα διαδικτυακά εργαστήρια είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσω του συνδέσμου ΕΔΩ. Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στον τηλεφωνικό αριθμό 22877510.
Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση για την πλατφόρμα που θα διεξαχθούν οι διαδικτυακές συναντήσεις. Σχετική ενημέρωση θα αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν στο έντυπο εγγραφής. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.